Μπορεί το ποδόσφαιρο να μας φέρει κοντά; Παίζουμε δίκαια; Δίνουμε πάσα στη διαφορετικότητα;

Μπορεί το ποδόσφαιρο να μας φέρει κοντά; Παίζουμε δίκαια; Δίνουμε πάσα στη διαφορετικότητα;

ActionAid Hellas

Την απάντηση δίνουν αγόρια και κορίτσια μέσα από αγώνες ποδοσφαίρου σε Ελλάδα, Ιταλία, Σερβία και Ουγγαρία χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία football3.

Δεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο ή το μέρος. Σημασία έχεις πως φοράμε όλες και όλοι την ίδια φανέλα. Τη φανέλα της ισότητας ενάντια στο μίσος, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Το βίντεο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος DIALECT2 με τη χρηματοδότηση τους προγράμματος Erasmus+ Sports της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υλοποιείται στην Ελλάδα από την ActionAid, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (EKKE) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), στην Ιταλία από την ActionAid, στην Ουγγαρία από την Oltalom Sportegyesulet, στη Σερβία από τη Football Friends, στη Γερμανία από την Common Goals και στη Νορβηγία από τη Norsensus Mediaforum. Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα που συμμετείχαν οι 4 χώρες της Ευρώπης, 188 έφηβες και έφηβοι είχαν την ευκαιρία να είναι μέλη μικτών ομάδων με έμφαση σε όσους και όσες αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Τι είναι η Μεθοδολογία DIALECT:

Η μεθοδολογία DIALECT αναπτύχθηκε με βάση τη μεθοδολογία football3 που με όχημα το ποδόσφαιρο, προσπαθεί να καλλιεργήσει και να αναπτύξει τις αξίες του δίκαιου παιχνιδιού, της ισότητας των φύλων, του σεβασμού και της συνεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα DIALECT είναι διαθέσιμες εδώ: DIALECTproject.eu

 

Σχετικά άρθρα