Μαζί αλλάζουμε τη γειτονιά μας. Γνώρισε μας.

Thalia Galanopoulou/ ActionAid
Μαζί αλλάζουμε
τη γειτονιά μας.
Γνώρισέ μας.
Thalia Galanopoulou/ ActionAid

Το Κέντρο μας στην Αθήνα
 

Tο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα είναι ένα κέντρο στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή/και αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και λειτουργεί από τον Μάιο του 2017. Ταυτόχρονα είναι ένα κέντρο γειτονιάς ανοιχτό προς όλους τους κατοίκους της περιοχής, τις ομάδες πολιτών, τις δομές καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις να συνδιαμορφώσουν τις αλλαγές που θέλουν να δουν σε τοπικό επίπεδο.

 

ActionAid

Η φιλοσοφία μας

Πιστεύουμε στους ίδιους τους ανθρώπους και τις αλλαγές που μπορούν να φέρουν στον εαυτό τους και τη γειτονιά τους. Δουλεύουμε ώστε μέσα από την ενδυνάμωση τους οι ίδιοι οι κάτοικοι να εκφράσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, να αναγνωρίσουν τις δικές τους δυνάμεις και τελικά να αλλάξουν τη ζωή τους και την περιοχή τους.

Για τον λόγο αυτό, τα προγράμματα του Κέντρου στην Αθήνα που παρέχονται δωρεάν, προσαρμόζονται στην τοπική πραγματικότητα του Κολωνού και στις ανάγκες των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτά. Μαζί με τους συνεργάτες μας δουλεύουμε με την κοινότητα ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Υποστηρίζεται, δηλαδή, ο άνθρωπος όχι μόνο ως μονάδα, αλλά και ως μέλος της κοινότητας που ανήκει.

Απευθυνόμαστε κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού και στις γειτονικές περιοχές. Ωστόσο δεν αποκλείεται κανείς που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες μας, καθώς υπάρχει δίκτυο συνεργαζόμενων υπηρεσιών και δομών για παραπομπή των ενδιαφερόμενων. Τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια είναι παράγοντας προτεραιοποίησης κάποιων ανθρώπων, αλλά όχι αποκλεισμού τους.
 

5.100+άνθρωποι έχουν υποστηριχθεί στα 5 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου

Τι κάνουμε

Δεν επιλέγουμε την φιλανθρωπία

Αντιθέτως, δείχνουμε ένα διαφορετικό δρόμο που φέρνει μόνιμες αλλαγές: επιλέγουμε την ενδυνάμωση και ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα προγράμματά μας να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις για να αλλάξουν την ζωή τους οριστικά.

Δουλεύουμε μαζί με τους ανθρώπους

Συνεργαζόμαστε με τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες που συμμετέχουν στα προγράμματά μας σε όσα οι ίδιοι αναγνωρίζουν ως ανάγκες. Καθώς σκοπός είναι να βρεθούν από κοινού λύσεις στα καθημερινά τους ζητήματα.

Πιστεύουμε βαθιά στο «μαζί»

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων συνεργαζόμαστε με πρωτοπόρες οργανώσεις και εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Δες τα αποτελέσματα

Ξεφύλλισε τις ετήσιες εκθέσεις μας για να δεις όλα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Στήριξε το Κέντρο μας στην Αθήνα

Στήριξε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, με μια μηνιαία δωρεά που βοηθά τη λειτουργία του Κέντρου της ActionAid στην Αθήνα.
 

Μάθε τα νέα μας

Ενημερώσου για όσα γίνονται στη γειτονιά του Κολωνού και έλα μαζί μας.