Οι Συνεργάτες μας | Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα

Οι Συνεργάτες μας

Home / Οι Συνεργάτες μας

Οι Συνεργάτες μας

SciCo

SciCo

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «SciCo» (από το Science Communication) έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων. Η SciCo ιδρύθηκε  2008 και στελεχώνεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη πίσω από την καθημερινότητά μας.
Τέχνες στο μίξερ

Τέχνες στο μίξερ

Η νεοσύστατη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Τέχνες στο μίξερ” έχει ως βάση την επιστήμη της παιδαγωγικής και εργαλεία τις παραστατικές τέχνες. Τα στοιχεία από τις διαφορετικές τέχνες αναμειγνύονται επί τούτω και μέσα από τον πειραματισμό οδηγούμαστε σε υβριδικές μορφές τέχνης οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τη διάδραση με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν ενεργό ρόλο.
Polyphonica

Polyphonica

Η εκπαιδευτική οπτική της χορωδίας της Polyphonica ενστερνίζεται τη διαπολιτισμική προσέγγιση και δίνει έμφαση μεταξύ άλλων, στη βαθύτερη γνωριμία των ατόμων, τη δημιουργία ισότιμων σχέσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση και ο διαπολιτισμικός σεβασμός με όρους αλληλεπίδρασης.
People Behind

People Behind

H People Behind είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων άνω των 65 ετών μέσω της δια βίου μάθησης, της ψηφιακής ένταξης και εκπαίδευσης, της διαγενεακής αλληλεγγύης και της ενεργού συμμετοχής των ηλικιωμένων στην κοινωνία των πολιτών.
ki + ivog ceramics studio

ki + ivog ceramics studio

Το ki + ivog ceramics studio είναι μια σύμπραξη της αρχιτεκτονικής και της γεωλογίας που συναντήθηκαν για να μοιραστούν την αγάπη τους για τον πηλό με σκοπό την εξερεύνηση των δυνατοτήτων του και την κατασκευή μοναδικών κεραμικών αντικειμένων.
Very Young Contemporary Art – VYCA

Very Young Contemporary Art – VYCA

Το VYCA είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη σύγχρονη τέχνη και τα παιδιά. Σχεδιάζει και υλοποιεί διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ενθαρρύνουν τη γνωριμία και εξοικείωση των νέων με σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της τέχνης καθώς και με σύγχρονες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.
STEM Education

STEM Education

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) διοργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την εισαγωγή του STEM στην εκπαίδευση.
Ινστιτούτο Κοινός Τόπος

Ινστιτούτο Κοινός Τόπος

Το Ινστιτούτο Κοινός Τόπος είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα και πεδίο δράσης όλη την Ελλάδα. Σκοπός του είναι η καλλιέργεια της συλλογικής συνείδησης και η εμβάθυνση της συμμετοχικής δράσης μέσω της προαγωγής ολιστικών και βιώσιμων λύσεων για την οργάνωση του αστικού και περιαστικού χώρου.
SciFY- Science For You

SciFY- Science For You

Η SciFY είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που αναπτύσσει κορυφαία τεχνολογία πληροφορικής για να λύσει πραγματικά προβλήματα της ζωής. Τη διαθέτει δωρεάν σε όλους, μαζί με τη σχεδίαση, τις λεπτομέρειες υλοποίησής της και την αναγκαία υποστήριξη.  
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση είναι επιστημονική ένωση για την προώθηση της έρευνας και της πράξης του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση (τυπική και μη τυπική).
AFI (Action Finance Initiative)

AFI (Action Finance Initiative)

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη.
AμΚΕ ΙΑΣΙΣ

AμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ είναι Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης και της Αποασυλοποίησης, με βασικό στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα ή σε κίνδυνο αποκλεισμού.