Στον Κολωνό τα γκολ έχουν άλλη αξία

Η ActionAid και η μικτή ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Beyond Goals, που έχει δημιουργήσει στην γειτονιά του Κολωνού, συνεχίζουν να αλλάζουν το παιχνίδι και να βάζουν γκολ στον ρατσισμό και τα στερεότυπα.

Με όχημα το ποδόσφαιρο και με την υποστήριξη του προγράμματος RISE – Beyond Goals, το Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα, κάλεσε το 2019 νέες και νέους να παίξουν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, βασισμένο σε μια άγνωστη μέχρι τότε φιλοσοφία, αυτήν του Football3. Το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση και τα παιδιά, μέσα από το Football3, έμαθαν να σέβονται την διαφορετικότητα, να εκφράζουν τα προβλήματά τους και να αγωνίζονται για να βελτιώσουν τη ζωή στην κοινότητά τους. Δύο χρόνια μετά, 28 παίκτες και παίκτριες κατάφεραν να αλλάξουν το παιχνίδι!

Το πρόγραμμα Rise – Beyond Goals υλοποιείται με την υποστήριξη του UEFA Foundation for children από την ActionAid στο Κέντρο της στην Αθήνα. Πρεσβευτές της δράσης είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος,  διεθνής ποδοσφαιριστής και τροπαιούχος του EURO2004 και η Θωμαή Βαρδαλή, πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Δες το βίντεο για τη δράση εδώ.